20. ledna 2013

A tenhle krém znáte?

Dnes další z (podle všeho) nekonečné řady sladkostí. Bude to krém, říkáme mu krém s kokosovým mlékem. Jednoduchý a rychlý.

Budeme potřebovat:
slunečnicový olej, rýžový slad, kokosové mléko, kukuřičný škrob

Kokosové mléko by se mělo dát koupit už téměř v každém supermarketu v oddělení s exotickými potravinami.

Na troše oleje zpěníme rýžový slad. Množství sladu nechám na vás. Čím víc sladu dáte, tím sladší krém bude. Na fotce vidíte 1 lžíci rýžového sladu.


Pozor ať slad nepřipálíte. Neustále je nutné jej míchat. A potom zalít plechovkou kokosového mléka. Mléko před nalitím do sladu dobře promícháme.

Necháme projít varem. V misce rozmícháme nejméně dvě lžičky kukuřičného škrobu s trochou studené vody a nalijeme tuto směs do krému.

Je potřeba neustále míchat, krém rychle houstne.Vaříme ještě asi 2 minuty a potom je krém hotový.

Horký krém nalijeme do misek. My pod něj ještě dáváme třeba burisony, piškoty nebo kukuřičné lupínky. Zdobit můžete podle fantazie (nastrouhanou čokoládou, kakaem, amasaké, marmeládou, prostě podle toho, na co máte zrovna chuť).


Pamatujte, že sladká chuť je pro člověka důležitá, takže není vhodné se sladkostem vyhýbat (kromě těch nezdravých, samozřejmě :))
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat