27. listopadu 2010

Tempehoví šnečci

Dnes jsem si pro vás připravila spíš takovou dobrotu. O tom, na kolik je to zdravé, by se dalo polemizovat... ale není to zas taková hrůza, takže si jednou za čas můžeme dopřát nějakou tu méně zdravou dobrotu.

Na tempehové šnečky budete potřebovat:
listové těsto (já jsem použila těsto v bio kvalitě, ale tady stačí i běžné listové těsto), 1 tempeh (smažený nebo uzený), sójová omáčka


Postup:
listové těsto rozválíme na pomoučeném válu tak, aby jeho tloušťka byla přibližně 3mm


rozválené těsto rovnoměrně potřeme sójovou omáčkou
tempeh nastrouháme na hrubém struhadle nebo jej rozdrobíme rukama a rovnoměrně rozprostřeme po celém těstě


těsto zatočíme pevně, aby se nám při krájení nerozpadlo



z těsta krájíme kolečka o šířce asi 1 cm


kolečka položíme na plech pokrytý pečícím papírem


pečeme asi na 180 stupňů dokud šnečci nezezlátnou (20-30 minut)

Nejsou krásní? :-)

Můžete je naplnit čím chcete, kari, kmín, nějaké jiné koření... je to na vaší fantazii. Kombinaci tempeh - sójová omáčka mám vyzkoušenou i na masožravcích (i na svém příteli, který těmto věcem neholduje) a pokaždé měli úspěch. Nikdo vám neuvěří, když jim řeknete, co ve šnečcích je :-)

Příjemné skoro zimní pečení přeju.
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat