10. listopadu 2010

Miso pasta

Miso pasta se vyrábí fermentací sojových bobů a obilovin (může být rýžová, ječmenná). Obsahuje esenciální oleje, vitamíny a minerály, které podporují trávení, snižují hladinu cholesterolu v krvi, podporují látkovou výměnu v těle, podporují střevní mikroflóru, odvádí škodlivé látky z těla a kdoví, co ještě.
Miso pastu používáme vždy pouze v malé množství, protože je velmi slaná. Existují taky různé barvy - světlá, středně tmavá a tmavá.
Přidává se do omáček a polévek. Zabudujeme ji tak, že těsně před tím, než je polévka/omáčka hotová, smícháme lžičku pasty v troše polévky/omáčky a vlijeme tuto směs zpátky do polévky/omáčky, vypneme plamen a necháme chvíli stát.
Rýžová miso pasta
Doma většinou používáme tuto značku, stojí kolem 200 korun, ale taková investice se vyplatí, protože k vaření potřebujete pokaždé jen malý kousek.

Žádné komentáře:

Okomentovat