30. července 2013

Tofunéza a mrkvový dresink

Všechny vás zdravím,

vypadá to, že nás letní horka jen tak rychle neopustí. Proto se doma pořád snažíme jídla odlehčit, jak jen to jde. Moc nám v tomhle počasí chutnají různé těstovinové saláty. A není nad to do salátu přidat i nějakou zálivkou. Ve zdravé výživě jsou k dostání různé sojanézy a tofunézy, ale nejlepší je ale udělat si tofunézu domácí a ještě ji něčím ozvláštnit.

A ptáte se, jak na tofunézu?
Na základní recept budeme potřebovat naturálního tofu, cibuli, olej, zeleninový vývar, vodu a sůl.

Tofu asi 10 minut povaříme v osolené vodě.

Cibulku dusíme na oleji dokud nezměkne. Vrstvy by měly být olej - cibule - sůl  - poklička. Mírný plamen a nemíchat Pokud vidíte, že se cibule připaluje, podlejte zeleninovým vývarem nebo vodou.

Tofu rozmixujeme společně s cibulí dohladka. V případě potřeby můžete přidat i trochu zeleninového vývaru, abyste dosáhli tekuté konzistence.




Tofunézu můžete dochutit umeoctem, jablečným octem, sojovou omáčkou, hořčicí, citronovou šťávou... podle vlastní chuti a fantazie.

A pokud chcete dobrý dresink, zkuste do takto připravené tofunézy přidat ještě dušenou mrkev (opět kombinace olej - mrkev - sůl - poklička, nemíchat a dle potřeby podlévat).


Chutná skvěle!

Krásný konec července,
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat