8. září 2013

Zeleninový boršč

Polévka z dnešního obědového menu... zkuste, chutná vážně výborně.

                                 

Budeme potřebovat:
  • cibuli na nudličky
  • mrkev na nudličky
  • petržel na nudličky
  • bílé zelí na jemno
  • červenou řepu na kostičky
  • kysané zelí
  • horký zeleninový vývar
  • sůl, olej, bobkový list, nové koření, celý pepř




Jde se na to!
Cibuli dusíme na oleji, už to znáte - olej, cibule, sůl, poklička.

Když je cibule měkká, přidáme mrkev, petržel a zelí a opět dusíme.

Asi po 5 minutách přidáme červenou řepu a dusíme.

Po dalších 5 minutách zalijeme zeleninu horkým zeleninovým vývarem a necháme vařit.

Pro lepší chuť můžeme přidat i bobkový list, nové koření a pepř.

Když je zelenina měkká, přidáme lžíci kysaného zelí. Pokud by se vám polévka zdálo málo kyselá, můžete dochutit umeoctem a jablečným octem.

Kdyby někomu chybělo "maso", lze do polévky přihodit pár kostiček uzeného tofu nebo tempehu.
Můžete podávat s trochou rostlinné smetany a nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť přeje
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat