doufám, že se těšíte pevnému zdraví a užíváte si léta plnými doušky. Já jsem se dnes vrátila z čtyřdenního hudebního festivalu a přežila jsem. Čerstvému chlebu se škvarkovou pomazánkou ale nebylo možné odolat :)
Jídlo na festivalech často bývá kamenem úrazu všech, kteří se chtějí stravovat zdravě. Jednou možností je vzít si nějaké jídlo s sebou, ale to v letním počasí moc nevydrží. Já jsem se rozhodla s sebou vzít hlavně sladkosti, protože... znáte mě, sladkosti mám ráda a navíc na festivalech kromě zmrzliny a trdelníku skoro nic jiného nebývá. Dobrota, kterou se rozhodnete s sebou vzít na festival by měla být být spíše sušší, aby se rychle nezkazila a neměla by se v batohu rozbít. Já jsem udělala linecká kolečka, burisonovou kostku a cuketové muffiny. Pokusní králíci, kteří si dali, říkali, že jim chutnalo.
Dnes tedy recept na linecká kolečka.
Ingredience:
200 g margarínu Provamel, 100 g sladěnky, 300 g pšeničné celozrnné mouky, šťáva z citronu, špetka soli, 1/4 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Postup:
Margarín vyšleháme se sladěnkou tak, aby vznikl hladký krém.
Přidáme citronovou šťávu a kypřící prášek.
Zamícháme mouku
a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočívat v lednici.
Vyválíme na tloušťku asi 1/2 centimetru a vykrajujeme kolečka (srdíčka, květinky...).
Nezapomeňte, do části koleček vykrojit malé kolečko.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud kolečka nezezlátnou. Po vychladnutí slepujeme libovolnou marmeládou. Já jsem použila domácí meruňkovou a švestková povidla.
Nechte si chutnat,
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat