4. června 2013

Jak na kvašené těsto

Nedávno jsme zase s maminkou měly chuť na něco sladkého na napadlo nás udělat nějaký dezert z kvašeného těsta. Tento typ těsta je u nás velmi oblíbený, protože je takový mnohostranný. Dají se z něj udělat knedlíky (plněné i obyčejné), karbanátky, bublaninu, závin, koláče, perník... prostě na co si vzpomenete. Dnes vás ale nechci zahlcovat příliš velkým množstvím informací, proto si ukážeme recept na kvašené těsto a v dalších příspěvcích se můžete těšit na recepty na dezerty z kvašeného těsta.

Je jednoduché, takže jdeme na to. Budeme potřebovat:
  • 4 hrnky uvařené obiloviny (rýže, jáhly, kroupy, atd). Postup vaření obilovin už určitě znáte, takže to není třeba opakovat.




  • hrnek celozrnné mouky (může být pšeničná i špaldová)



  • 1 lžíce sojové omáčky


Těsto dobře zamícháme

a dáme na teplé místo. My jsme misku zabalili do elektrické dečky a do deky, ale v zimě ho třeba můžete jen zabalit do deky a dát na teplý radiátor.


A asi po 5 až 6 hodinách voila! Vznikne tekuté těsto, které můžete dále zpracovávat.

Krásný začátek června,
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat