21. června 2013

Okarové koláče




 Kdo četl článek o výrobě domácího tofu, ví, že vedlejším produktem při jeho výrobě je okara. Okara je drť ze sojových bobů a byla by škoda ji vyhazovat, protože se pro ni také dá najít využití. My jsme se ji tentokrát rozhodly použít jako sladkou náplň do koláčů. Byla to menší improvizace, ale moc se nám povedla.

Na koláče budete potřebovat nějaké kynuté těsto. Na výrobu toho našeho jsme použily domácí kvásek a nechali těsto kynout v pekárně.

Na náplň do koláčů jsme použily:
okaru

lžíci rýžového sladu
větší hrst rozinek povařených ve vodě (do náplně je přidáváme i s vodou, ale pozor, nedávejte ji tam všechnu, aby nebyla náplň příliš mokrá)
citronovou kůru
špetku soli
šťávu z půlky citronu

Tohle všechno jsme spolu povařily a nechaly trochu vychladnout.


Potom jsme z těsta tvarovaly malá kolečka,

vložily náplň a vytvořily koláč.

Koláče jsme daly na plech vyložený pečicím papírem.


Aby se koláče krásně leskly, můžeme je potřít rozkvedlaným vajíčkem a také dozdobit rozinkami a mandlemi.

Koláče se pečou v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut a potom je potřeba teplotu snížit na 150 stupňů a péct asi dalších 20 minut, dokud nejsou koláče upečené dozlatova.

Příjemné pečení,
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat