29. června 2013

Dvoubarevný dort

Jistě jste si už všimli, že máme doma rádi dezerty a taky rádi experimentujeme. Dnes vám tedy přináším jeden z našich posledních experimentů - dvoubarevný dort z tofu..

Udělali jsme korpus z kvašeného jáhlového těsta s rozinkami a upekli jsme ho. Ale můžete použít jakýkoli jiný korpus podle vlastní fantazie.

Korpus jsme potřeli švestkovými povidly.

A teď krém:
Budeme potřebovat dva balíčky bílého tofu, jablečný koncentrát, sladěnku, citron a vločkový agar.


Tofu jsme povařili v troše vody smíchané s jablečným koncentrátem.

Vidličkou jsme tofu rozmačkali,

na tofu potom podle chuti přidáli sladěnku,

kdo má amasaké, může jej taky trochu přidat. O to bude krém sladší.

A nakonec jsme dali šťávu z půlky citronu.

A teď mixujeme, mixujeme a mixujeme, dokud se nám nevytvoří hladký krém.


Asi 3 lžičky vločkového agaru namočíme v troše vody.

Řídili jsme se podle návodu na obalu agaru, 3 lžičky agaru jsme nechali rozpustit v půl litru vody a povařili.

Agar jsme nalili do krému z tofu


a polovinu teplého krému jsme opatrně nalili na korpus.


Do druhé poloviny krému jsme přidali karob, aby tak vznikl čokoládový krém.


Opatrně jsme krém nalili na ten bílý.


Teď už jen stačí dát na 2 až 3 hodiny do lednice.

Nechte si chutnat,
K.

P.S. Opět sbírám inspiraci na kurzu zdravého vaření, takže se můžete v nejbližší době těšit na další dobroty.

Žádné komentáře:

Okomentovat