Budeme potřebovat:
2 cibule, 1/4 zelí, mrkev, vodu a dýni (já jsem dýni v tomto ročním období už nesehnala, takže jsem připravila nápoj bez ní)
Postup:
Cibuli nakrájíme a dáme na dno hrnce.
Na vrstvu cibule dáme na jemno nakrájené zelí.
Na vrstvu zelí dáme nastrouhanou mrkev.
Pozor! Je důležité zachovávat toto pořadí vrstev cibule - zelí - (dýně) - mrkev. Dýně by měla být taky nastrouhaná a mělo by jí být stejně jako mrkve.
Hrnec naplníme vodou tak, aby byla lehce přečnívala přes zeleninu.
V žádném případě nesolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 1/2 hodiny.
Potom nápoj přecedíme, zeleninu ještě trochu vymačkáme a pak ji vyhodíme.
Teplý nápoj dáme do termosky a postupně popíjíme.
Nechte si chutnat,
K.
Recept najdete v knize Vladimíry Strnadelové a Jana Zerzána Radost ze zdravých dětí (2010), strana 306.
Žádné komentáře:
Okomentovat