9. března 2013

Tempeh v zelném listu

Tak jsem se po nějaké době rozhodla přidat recept na něco jiného než dezert (nemůžu vás přece tak moc rozmazlovat :)

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Já si toto tvzení dovolím poopravit a použít ho na dnešní recept - v jednoduchosti je dobrota, protože dnešní recept je opravdu jednoduchý.

Na tempeh v zelném listu budeme potřebovat:
listy zelí, tempeh, kvalitní hořčici, sojovou omáčku, vodu

Nejdříve dáme marinovat kousky tempehu do směsi sojové omáčky a vody. Na jednu porci většinou stačí polovina balení tempehu. Půlku tempehu je ještě třeba rozkrojit na dvě půlky.

Potom oblanšírujeme listy zelí (to znamená, že list zelí asi na 1 až 2 minuty ponoříme do vařící osolené vody a hned potom dáme do studené vody).

Na oblanšírovaný list tempehu položíme polovinu tempehu,

potřeme ji hořčicí (může být i trochu pikantní),

přiklopíme druhou polovinou tempehu

a celé to zabalíme do zelného listu.

Dáme balíčky do hrnce, můžeme na ně nalít zbytek marinády (pokud zbyla) nebo je podlijeme vodou a vaříme asi 15-20 minut.

Na talíři temphe doplníme nějakou obilovinou a zeleninou. Výborně se k nim hodí cibulová omáčka.


P.S. Dnes se s vámi rozloučím fotkami dvou dortů, kterými mi v mé oblíbené zdravé restauraci udělali radost.
Dort č. 1 Bezlepkový oříškový dort
Dort č. 2 Jahodový dort
Budu se z nich snažit vymámit recept, abych se s ním mohla podělit i s vámi.



Dobrou chuť přeje
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat