Taky máte v rodině nějaké jídlo, které neumí uvařit nikdo jiný než maminka? U nás doma je takových jídel hned několik, ale mým nejoblíbenějším je asi pucková polévka. Pucková se jmenuje právě proto, že se nokům, které v ní jsou kdysi říkávalo pucky. A protože je tady na blogu receptů na polévky jako šafránu, řekla jsem si, že se s vámi o tuhle podělím.
Na puckovou polévku budeme potřebovat:
zeleninový vývar, mrkev, petržel, tuřín, cibuli, celer, houby, bobkový list a kmín
Na pucky budeme potřebovat: vejce, máslo, dětskou krupici a sůl
Postup:
Do horkého zeleninového vývaru dáme vařit houby, které jsme si dopředu namočili, a všechnu na kostky nakrájenou zeleninu kromě mrkve.
Osolíme a přidáme koření.Vaříme dokud zelenina nezměkne.
Jak na pucky: Máslo rozmícháme ve vajíčku, osolíme. Přisypáváme krupici tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhé těsto, které necháme ještě chvíli odpočinout.
Z takto vzniklého těsta děláme pomocí lžičky malé nočky/pucky, které dáváme rovnou vařit do polévky.
Mrkev nastrouháme nadrobno a na oleji nebo na másle ji orestujeme.
Mrkev přidáme do polévky a ještě chvíli vaříme.
Můžeme ozdobit petrželovou natí nebo pažitkou.
Takže asi tak. Je jednoduchá, moc dobrá a v tomto chladném přijde vhod.
Dobrou polévkovou chuť,
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat