23. prosince 2013

Jak uchovávat obiloviny?

V jednom z předchozích článků jsme se věnovali vaření obilovin v hrnci. Dnes si ukážeme, jak uvařené obiloviny uchovat o něco déle připravené k okamžitému použití. 

Uvařené obiloviny obvykle vydrží čerstvé asi 3 dny po uvaření, pokud je skladujete klasicky v lednici. Maminka ale přišla na nový způsob, jak obiloviny uchovat po delší dobu, alespoň 10 dní.

Vybranou obilovinu uvařte jako obvykle.

Ještě za tepla ji dejte do sklenic a sklenici naplňte až po vrch.

Obsah sklenice by měl být dobře setřepán.

Víčko dotáhněte, sklenici otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.


Když sklenice vychladnout, dejte je do lednice. Takto budete mít uvařenou obilovinu kdykoli připravenou ke konzumaci.

Prodloužit trvanlivost obilovin můžete sterilizací (vařte sklenice v hrnci ve 60 stupňové vodě asi 20 minut). Takto můžete uvařené obiloviny skladovat mimo lednici a po delší dobu.

Krásné Vánoce,
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat