Dnes vám ukážu tak trochu jiný způsob vaření obilovin. Lepší. Tedy aspoň podle mě.
Už se vám někdy stalo, že jste jen na minutku na rýži, jáhly nebo bulgur na plotně nedávali pozor, a ono se vám to připálilo? Pokud ano, dnešní recept by mohl být právě pro vás! Protože tento způsob vaření možnost připálení značně snižuje. Tak jdeme na to!
Budeme potřebovat dva hrnce - jeden velký s poklicí a jeden menší. Najděte si dvojici hrnců, které do sebe budou pasovat tak, abyste mohli na velký hrnec dát poklici.
A pak taky kus nějakého plechu nebo co to je. Prostě něco, co dáte na dno velkého hrnce tak, aby mezi velkým a malým hrncem bylo trochu prostoru. My jsme použili vnitřní součást starého tlakového hrnce. Pokud nenajdete vhodný plech, můžete použít i víčko od zavařovací sklenice.
Takže velký hrnec, do něj dáme podstavec a nalijeme na to vodu, řekněme hrnek vody.
Obilovinu jako obvykle pořádně propereme ve studené vodě, dáme do malého hrnce, vaříme v poměru na 1 díl obiloviny 1,2-1,5 dílu vody a osolíme. Ten potom položíme na podstavec. Voda ve velkém hrnci by měla dosahovat maximálně do čtvrtiny malého hrnce.
Přiklopíme a vaříme na mírném plameni, dokud není obilovina uvařená. Pokud vám malý hrnec ve vroucí vodě příliš nadskakuje, je potřeba snížit plamen.
A tady je důkaz místo slibů, že to opravdu funguje.
Krásný začátek prosince,
K.
Moc pěkný nápad.
OdpovědětVymazatDěkuji. Pokud to budete zkoušet, dejte vědět, jak se vám obilovina povedla.
Vymazat