Pokud máme tyto orgány nějakým způsobem oslabeny nebo je zatížíme více než je zdrávo, bývá většinou chuť na sladké větší. Sladká chuť je pro naše tělo velmi důležitá a potřebná, takže není v žádné případě vhodné se sladkému úplně vyhýbat. Ale řešením chuti na sladké není ani spořádat celou tabulku čokolády nebo kýbl zmrzliny. Takže co s tím? Recept na výborné sladké (a rychlé) mlsání!
Ovoce s rýžovým krémem
Jakékoliv ovoce, které zrovna máte doma (jablka, švestky, broskve, hrušky) očistěte, nakrájejte, trochu osolte a vařte, dokud nevznikne rozvar. V případě potřeby můžete trochu podlít vodou.
Rýžový krém
Budete potřebovat: 250 ml vody, 60 g sušené sojové smetany "Soja creamer" (pokud nemáte sojovou smetanu, můžete použít i sojové mléko, jen dejte asi o 10 g mléka více), 50 g hladké rýžové mouky, javorový sirup (asi 1 lžíce), 1 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje, kokosový cukrSušenou smetanu vmícháme do 250 ml vlažné vody.
Potom do smetany zamícháme rýžovou mouku a dáme pomalu vařit. Osladíme javorovým sirupem a případně kokosovým cukrem. A omastíme olejem.
Za neustálého míchání vaříme asi 2 minuty na hustou kašičku.
Dáme na ovoce a máme hotovo.
Na dozdobení můžete použít třeba kakao nebo karob.
Nebojte se a směle do toho.
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat