23. srpna 2012

Fazole, jak je neznáte

Fazolový guláš, fazolová polévka, fazolový salát... v těchto všech jídlech figuruje fazole a sůl. Co když jde ale fazole udělat i na sladko?

Kat production presenting... Fazolové kuličky!
Snadný, chutný a zdravý způsob, jak vyzrát na chvíle, kdy vás honí mlsná.



Co budete potřebovat?
fazole azuki, datle, rozinky, strouhaný kokos, kukuřičnou strouhanku (mišutka), karob (nebo kakao), řasu arame a šikovné ruce.

Fazole azuki přes noc namočíme...

 .... a vaříme v tlakovém hrnci společně s namáčecí vodou, datlemi, rozinkami a trochou řasy arame dokud nezměknou.

Před uvařením:

Po uvaření:

Sice to momentálně moc vábně nevypadá, ale nebojte se, bude líp.

Slejeme přebytečnou vodu a ještě teplé fazole i s datlemi a rozinkami rozmixujeme tyčkovým mixérem.

Po vychladnutí přidáme trochu strouhaného kokosu a mišutky tak, aby vzniklo tuhé těsto. Nelekejte se, že budete muset mišutky do těsta dát hodně. Mišutka vsákne vlhkost těsta, ale nebudete ji vůbec cítit.

Z dostatečně tuhého těsta potom vypracováváme kuličky, ...

... které vyválíme buď v karobu, kakau nebo kokosu.

Ještě je možné do těsta přidat i nasekané ořechy, ale tato varianta ještě čeká na odzkoušení.
Nemusíte se bát, že by koule nebyly dostatečně sladké, od toho jsme tam přece dali datle.

Koulení zdar!
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat