29. dubna 2011

Jáhlové šťouchance

Kdysi dávno jsem přidala na blog recept na špízy s tempehem a zeleninou. Jako přílohou k této dobrotě byly jáhlové šťouchance, na které jsem vám slíbila recept. Tak je tady máte :-)


Budeme potřebovat: uvařené jáhly, cibuli, uvařené brambory, sůl, olej

Množství a poměr jahel a brambor záleží čistě na vás. Pokud chcete mít šťouchance více bramborové/jáhlové, přidáte tam víc jednoho či druhého.

Takže v misce smícháme uvařené brambory a jáhly. Vezmeme si na to takového šťouchadlo a šťoucháme a šťoucháme dokud se nám nespojí v jednu hmotu.
uvařené jáhly
jáhly + brambory
V hrnci ve vysoké vrstvě opečeme nakrájenou cibuli. Nezapomeňte ji posolit.

Cibulku přidáme ke šťouchancům a rozmícháme. Cibulka šťouchance ozvláštní.
A máme hotovo. Jednoduché, že?

Tak s chutí do toho.
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat