7. října 2012

Závitky z rýžového papíru

Týden se s týdnem sešel a já opět přináším nový recept. Tentokrát jsou to závitky z rýžového papíru. Tak se do nich rovnou pustíme, co říkáte?


Recepty s rýžovým papírem mám velice ráda. Náplně i tvary se dají snadno obměňovat a upečený rýžový papír je správně křupavý. Náplň do závitků záleží na vaší fantazii. Můžete na oleji orestovat zeleninu (cibuli, mrkev, cuketu, česnek, rajčata, papriky, kedluben,...), přidat tofu, tempeh nebo luštěninu, případně přidat také nějakou obilovinu. Prostě to, na co máte zrovna chuť, co máte doma v lednici, však to znáte.

My jsme tentokrát na oleji orestovali cibulku, přidaly tempeh a nakonec i uvařenou rýži. (Samozřejmě nezapomeňte osolit, my jsme dochutili i sójovou omáčkou.)




 Rýžový papír se dá většinou koupit v prodejně zdravé výživy.

Je to taková docela tvrdá srandovní věc. Vypadá to jako nějaká umělá hmota. A ve vodě měkne.

V misce si nachystejte studenou vodu a papír do ní ponořte. Při kontaktu s vodou začíná měknout. Nechte ho ve vodě asi 1 minutu, potom opatrně přeneste na pracovní plochu.

Náplň položte doprostřed a zabalte. Vytvoříte tak úhledné balíčky. Pokládejte na olejem vytřený plech.


Pečete v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Dobrou (však vy víte co),
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat