Po delší odmlce přidávám další recept. Tuto dobrotu jsem dělala minulý týden a mohla jsem se po ní umlátit, jak to bylo dobré. Takže se o to s vámi velmi ráda podělím.
Tak copak vidíme na obrázku? Je to vařená dlouhozrnná rýže natural, ledový salát s kysaným zelím, zelenina fritovaná v hrašce a "tatarka" z rostlinné smetany.
A teď pěkně pomalu a postupně:
Rýže:
Jak se vaří rýže jsme si už ukazovali tady, takže to snad už není ani potřeba opakovat.
Salát:
Ledový salát jsem omyla, natrhala na kousky, přidala trošku kysaného zelí a opečená dýňová semínka (dýňová semínka jsem omyla studenou vodou, ještě mokré jsem je dala na horkou pánev a nechala vysušit a trošku opéct).
Zelenina:
Cuketu, mrkev a cibuli jsem očistila, omyla a nakrájela na kolečka tlusté tak akorát, aby se na pánvi ofritovaly
V čempak je to obalené? V hrašce! Copak to je? Je to směs hrachu a obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), která se dá použít na zahuštění nebo jako těstíčko na obalování. Více najdete na http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska.
Takže do misky jsem nasypala hrašku a přidala tolik vody, aby vzniklo hustější těsto (které můžete podle dále libovolně dochutit nějakým kořením), kterým potom kousky zeleniny obalíme a fritujeme v silné vrstvě rozehřátého oleje. Fritujeme dozlatova. Hotové kousky zeleniny necháme okapat na ubrousku a pokapeme sójovou omáčkou.
Rostlinná smetana provamel, čerstvě vymačkaná citronová šťáva, slunečnicový olej, hořčice
Množství použité rostlinné smetany nechám na vás. Vezmete šlehač a postupně ke smetaně přidávejte citron a olej po kapkách dokud tekutá smetana neztuhne. Nakonec dochutíte podle vlastní chuti a nálady, já jsem dochucovala hořčicí, kapkou sójové smetany a kapkou umeoctu.
Nezabralo to moc času, bavilo mě to a chutnalo to skvěle. Co víc si přát? Tak se pusťte do toho a dejte vědět, jak se vám vaření vyvedlo.
Příjemné prosincové vaření přeju!
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat