Zkouškové se kvapem blíží, učení mám nad hlavu a tak na nějaké to veliké vyvařování není pořádně čas. Navíc maminka celý tento týden pracuje a tatínek je zase doma (to znamená, že je o jeden hladový krk víc než obvykle), takže za vaření jsem většinou zodpovědná já. Jak říká klasik - jíst se musí - a tak se momentálně s maminkou uchylujeme k jídlům, která se dají připravit rychle a není s nimi moc velká práce. Do této kategorie spadá i můj dnešní tip na rychlou večeři.
Znáte ten pocit - stojíte před ledničkou, koukáte do ní, máte hlad a přitom nevíte, co byste si dali. Ať vás ani nenapadne vytahovat salám, sýr, chleba nebo paštiku! Hezky je vraťte na místo a dejte si něco, za co vám vaše tělo bude vděčné - vlákninu, vitamíny, minerální látky, ... však už to znáte.
Co na to říkáte? Je to jednoduché.
Prošmejdila jsem ledničku a vyštrachala nějakou tu zeleninu (na fotce vidíte cibuli, mrkev a brokolici, ale dal by se použít taky kedluben, řapíkatý celer nebo dýně). Zeleninu jsem očistila, omyla a nakrájela (cibuli a mrkev na kolečka, brokolici rozdělila na růžičky a rozkrojila napůl). Dno naší bílé zapékací mísy jsem vytřela kapkou slunečnicového oleje a pokladla zeleninu. Potom jsem ji osolila a ještě posypala rozdrceným sušeným rozmarýnem a bazalkou, které maminka je sama vypěstovala, na podzim sklidila a nakonec usušila. Aby to bylo trošku zajímavější, tak jsem zeleninu ještě polila rostlinnou smetanou. Nakonec jsem ji zakryla alobalem a strčila na 30-40 minut do předehřáté trouby (zelenina se rychleji upeče, když bude trouba předehřátá) asi na 175 stupňů.
K tomuto jídlu bych doporučila nějakou uvařenou obilovinu (třeba rýži) a nebo kuskus.
Tak se prosím neodbývejte a pořádně se najezte a žádné vymlouvání, že se vám nechce.
Zdraví vaše blesková kuchařka K.
Žádné komentáře:
Okomentovat