- žampiony
- cibuli a česnek
- tofu (případně tempeh), Já jsem použila tzv. silken tofu, to je japonský typ tofu, které je měkké a hodí se například do omáček, zálivek nebo koláčů. Čínský typ tofu je naopak tvrdý. Silken tofu by mělo být k dostání v prodejnách s japonskými potravinami. Já jsem jej koupila v Brně v prodejně restaurace Koishi.
Takto vypadá vytažené z tetrapakového obalu.
- olej, sojová omáčka, sůl
1. Žampiony očistíme, zbavíme nožičky a trochu vydlabeme kloboučky. Nožička a to, co vydlabeme, bude součástí náplně kloboučků.
2. Očistíme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Nožičky nakrájíme také nadrobno.
3. Na troše oleje osmahneme cibuli, nezapomeňte ji osolit. Potom přidáme česnek a nakrájené nožičky žampionů.
4. Přidáme tofu a sojovou omáčku.
5. Kloboučky žampionů naplníme hotovou směsí a dáme do vymazaného pekáče. Pečeme asi na 180 stupňů dokud nezezlátnou.
Náplň můžete samozřejmě přizpůsobit tomu, co máte zrovna ve spíži nebo v lednici, přidat nějaké bylinky nebo koření. Záleží na vaší fantazii.
My jsme žampiony podávali s jáhlovou kaší a salátem z červené řepy. Mňam!
A jaký je váš oblíbený houbový recept?
Dobrou houbovou chuť,
K.
Žádné komentáře:
Okomentovat