5. dubna 2013

Plněné žampiony

Jak jsem vypozorovala, lidé se dělí na ty, kteří houby z duše nenávidí, a na ty, kteří je naopak milují. Já patřím k té druhé skupině, a tak jsem se dnes rozhodla přidat na blog recept pro milovníky hub.



 Budeme potřebovat:
  • žampiony


  • cibuli a česnek
  • tofu (případně tempeh), Já jsem použila tzv. silken tofu, to je japonský typ tofu, které je měkké a hodí se například do omáček, zálivek nebo koláčů. Čínský typ tofu je naopak tvrdý. Silken tofu by mělo být k dostání v prodejnách s japonskými potravinami. Já jsem jej koupila v Brně v prodejně restaurace Koishi. 
 
Takto vypadá vytažené z tetrapakového obalu.
  • olej, sojová omáčka, sůl
Postup:
1. Žampiony očistíme, zbavíme nožičky a trochu vydlabeme kloboučky. Nožička a to, co vydlabeme, bude součástí náplně kloboučků.


2. Očistíme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Nožičky nakrájíme také nadrobno.

3. Na troše oleje osmahneme cibuli, nezapomeňte ji osolit. Potom přidáme česnek a nakrájené nožičky žampionů.

4. Přidáme tofu a sojovou omáčku.

5. Kloboučky žampionů naplníme hotovou směsí a dáme do vymazaného pekáče. Pečeme asi na 180 stupňů dokud nezezlátnou.

Náplň můžete samozřejmě přizpůsobit tomu, co máte zrovna ve spíži nebo v lednici, přidat nějaké bylinky nebo koření. Záleží na vaší fantazii.

My jsme žampiony podávali s jáhlovou kaší a salátem z červené řepy. Mňam!

A jaký je váš oblíbený houbový recept?

Dobrou houbovou chuť,
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat