1. června 2011

Křupy křup!

Dnes jsem byla na lovu za jídlem a domů jsem si mimo jiné přinesla svazek mrkve i s natí. Vypadala čerstvě, nať se krásně zelenala. Tak jsem se zaradovala, jakou si udělám dobrotu na večeři a přitom jsem přemýšlela, co by s tou natí udělal někdo jiný. Určitě by ji vyhodil. Na co je přece taková nepotřebná věc, za kterou se ta mrkev jen vytahuje ze země, že? Tak já vám to prozradím...  ono se to dá i jíst.
A když tak nad tím přemýšlím, nať můžeme využít i jako základ pro domácí zeleninový vývar. Ale to jen tak mimochodem.

Tak tedy, co že jsem z té divné zelené věci udělala? Skvělou dobrotu k večeři (tu věc napravo).

To je prosím fritovaná mrkvová nať namočená v hrašce. Jednoduché. Rychlé. Chutné.

Potřebujeme kopec omyté a pečlivě vybrané mrkvové natě.

Hrašku, dochucenou podle momentální chuti/inspirace/nápadu. Já jsem přidala trošku kari.

Nať namočíme do hrašky.

Fritujeme ve vrstvě oleje.

Necháme na ubrousku okapat.

Polijeme trochou sójové omáčky.

A máme hotovo.
Jen tak pro srovnání - nalevo je mrkev před tím, než se seznámila s hraškou a napravo je po seznámení.

Vysoce návykové... doporučuju k televizi (místo brambůrků). Příjemná chuť a křupe to :-)

Hezký zbytek týdne a příjemné křoupání!
K.

Žádné komentáře:

Okomentovat